Frank Gehry Designs Eco-Friendly Campus for Facebook Engineer’s Wing

Frank Gehry Designs Eco-Friendly Campus for Facebook Engineer’s Wing

Recent reports have revealed that well-known architect Frank Gehry, who designed Wall Disney Concert Hall in Los Angeles and famous Guggenheim Museum in Bilbao, Spain, has been appointed by Facebook to build its new building for engineering department.

Gehry has planned of an eco-friendly building, with rooftop covered with gardens. He has presented his idea, which describes the campus to be covered with trees and greenery and also a tunnel, which will connect the new expanded building to the current building.

Everett Katigbak, Facebook's environmental design manager, suggested that the workplace will no less than heaven for the 3,400 engineers, who will soon be working in the building.

Katigbak affirmed that Frank has designed the new building keeping into mind the environment surrounding an engineer and matching to their culture.

Katigbak update a note on Facebook, which read: "It will be a large, one room building that somewhat resembles a warehouse. Just like we do now, everyone will sit out in the open with desks that can be quickly shuffled".

The plan has been specially designed as teams will be requiring enough space for the projects to be accomplished; they will be formed and breaks apart for their work. Moreover, the campus will be including cafes and microkitchens.

emplacements: 
entreprises: 
technologie: 
Share Share